Geschiedenis

De geschiedenis van Fokkinga Mode gaat terug naar het jaar 1926. Het begon met voorvader Klaas Fokkinga die op een bakfiets lappen verkocht aan de boeren in de regio. Deze handel mondde uit in een winkel waarin van alles te koop was, zoals bijvoorbeeld vloerbedekking, in Drogeham. In latere tijden was er een samenwerking met de Fokkinga-winkel in Oostermeer. Toen Sytze naar Zwolle vertrok, is deze winkel overgenomen door Hielke Fokkinga en in 1969 is de winkel in Oostermeer verkocht en was alleen de winkel in Drogeham nog over. Een nieuw begin.
Het winkelpand in Drogeham werd vergroot door het toevoegen van een nabij gelegen huis. De handel omvatte textiel, maar ook nog steeds vloerbedekking en er waren werknemers uit het dorp aan het werk. Toen Hielke de mogelijkheid kreeg om een winkel in Damwoude te openen, was het tijd om zijn zoon en de huidige eigenaar Klaas Fokkinga te betrekken bij het familiebedrijf. Dit gebeurde in 1983. De winkel in Damwoude werd een verlengde van de winkel in Drogeham met alleen kleding. Het begin van de uitbreiding.
Na deze uitbreiding werd het familiebedrijf in 2007 uitgebreid met een pand in Drachten. Dit had vooral te maken met de inkoop in Denemarken en de verandering van de handel. Mensen kochten vroeger veel meer in één keer, nu is het vaker zo dat er elke week wat wordt gekocht. In 2011 werd de winkel in Drogeham omgetoverd in een magazijn en een nieuwe winkel geopend in Surhuisterveen. In 2016 is de locatie van de winkel in Surhuisterveen gewijzigd naar de huidige locatie.

Om meer te lezen over ons personeel, klik hier.

Pagina delen:

Waarom kiezen voor Fokkinga Mode?

  • 90 jaar ervaring
  • Altijd gunstig geprijsd
  • Maximum prijzen
  • Deskundig personeel
Contact opnemen